Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας: Μια οντισιόν για το νέο σποτάκι του Μαξίμου;


Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Δ.Ε , Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας
ΘΕΜΑ: Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας: Μια οντισιόν για το νέο σποτάκι του Μαξίμου;
Στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιείται στην Πάτρα Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται από την ΠΔΕ και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Από μια απλή ματιά στο πρόγραμμα του Συνεδρίου, γίνεται ξεκάθαρη τόσο η σκοπιμότητα των διοργανωτών, όσο και ρόλος του καθενός....
στην πολιτική ζωή του τόπου.
Είναι φανερό ότι ο κ.Κατσιφάρας και η Περιφερειακή αρχή εν συνόλω επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του παρακολουθήματος στην πιο καταστροφική κυβέρνηση των τελευταίων ετών.
Χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες σε ρόλο συντονιστή (!!!) συνεδριών, με ομιλητές τους αποκλειστικούς υπευθύνους των  δεινών που καθημερινά βιώνει ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας.
Η ανάγκη για εξεύρεση πολιτικής στέγης και η αγωνιώδης αλίευση κομματικών στηρίξεων, οδηγεί στην ολοκληρωτική και ξεκάθαρη αποκάλυψη προθέσεων και στόχων. Χέρι – χέρι, Περιφερειακή Αρχή και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκουν να δημιουργήσουν αφήγημα και κλίμα σύμπλευσης για το μέλλον και με στόχο την πολιτική επιβίωση και των δύο.
Είναι αν μη τι άλλο υποτιμητικό για έναν εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης , όπως ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες του να δίνουν το παρόν σε ένα Συνέδριο για την Ανάπτυξη, με παρούσα την Κυβέρνηση και ίδιοι να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του συντονιστή , αντί να είναι εκεί και να διεκδικούν για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, τιμώντας το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντ’ αυτού, με την παρουσία και το ρόλο τους , μετατρέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε ορντινάτσα της Κυβέρνησης.
Εκτός αν το Συνέδριο είναι μια οντισιόν για το επόμενο βιντεάκι του Μαξίμου, στο οποίο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί ο κ.Κατσιφάρας, ζηλεύοντας τη δόξα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, μετά την εμφάνισή του στο τελευταίο κυβερνητικό σποτάκι.
Περιφερειάρχης “ανιματέρ” και αντιπεριφερειάρχες «συντονιστές» σε μια παράσταση με πρωταγωνιστές όλους αυτούς που τα τελευταία τρία χρόνια έσυραν τη χώρα μας αλλά και την Περιφέρειά μας στο χαμηλότερο σημείο ανάπτυξης και προοπτικής. Όλους αυτούς που δίχασαν τους έλληνες και τους οδήγησαν σε ουρές μπροστά από κλειστά ΑΤΜ. Αυτούς που ευθύνονται για την φτωχοποίηση του και εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό. Όλους εκείνους που μέρα με τη μέρα σφιχταγκαλιάζουν όλο και πιο πολύ τις πολιτικές εξαθλίωσης και ομνύουν στο όνομα όλων εκείνων που κατήγγειλαν. Εκείνους που εσχάτως τολμούν να παίξουν με τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, μπροστά στον ψευτοπροοδευτικό τους οίστρο. Αυτό πια, με την προσθήκη του κ.Κατσιφάρα, δεν είναι σποτάκι - είναι υπερπαραγωγή, με κομπάρσους φυσικά τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας…
Και επειδή όλη η φιέστα γίνεται λίγες μέρες μετά την φιέστα-απολογισμό του ίδιου του κ.Κατσιφάρα, πρέπει να υπενθυμίσουμε στον ίδιο αλλά και στο σύνολο της Περιφερειακής αρχής ότι, δεν αναλάβανε το 2014 αλλά το 2010. Και από τότε βαρεθήκαμε εξαγγελίες. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική:
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
·         Εγκληματικά ελλιπής και οπισθοβαρής αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020. Μόλις 2.000.000 € πληρωμές από νέα έργα. Ήδη περάσανε 4 χρόνια από την Προγραμματική περίοδο και η απορροφησιμότητα φαίνεται ότι θα είναι μικρή. Οι περισσότερες δαπάνες αφορούν σε κονδύλια από το Ε.Κ.Τ . Μηδέν έργα υποδομής και με αναπτυξιακό υπόβαθρο. Μάγοι των λογιστικών εγγραφών με μεταφερόμενα έργα της προηγούμενης περιόδου. Καθεστώς αδιαφάνειας στις προσκλήσεις έργων που οδηγεί και σε έλλειψη αποτελεσματικότητας.
·         Συμβάσεις με 75% εκπτώσεις, πρόσθετοι όροι συμβάσεων και αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αναφορές σε φωτογραφικές διαγωνιστικές μεθόδους. Αποκλεισμός τοπικών επιχειρήσεων.
·         Καμία ετοιμότητα αναφορικά με μελέτες σε έργα υποδομής και χρηματοδότηση έργων της κεντρικής κυβέρνησης, με ταυτόχρονη απώλεια των αντίστοιχων κονδυλίων από τον περιφερειακό κορβανά.
·         Καταστροφική πολιτική αντιπλημμυρικής προστασίας. Η Περιφέρεια απούσα και έκθετη σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα. Κάθε χρόνο βιώνουμε καταστροφές στην ΠΔΕ και κάθε φορά το μόνο που λέμε είναι ότι είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Κάποια στιγμή η τύχη μας θα σταματήσει και τότε θα είναι αργά.
·         Κακοδιαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας, με διπλοπληρωμές έργων και «καταδικαστικές» αποφάσεις που κάνουν λόγο για αδικοπραξίες.
·         Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις τελευταίες θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη αναφορικά με την ανάπτυξη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Καμία νέα θέση εργασίας και καμία νέα επένδυση στην Περιφέρεια. Ανυπαρξία έργων και επενδύσεων αναπτυξιακής υπεραξίας.
·         ΟΧΕ και ΒΑΑ στον αέρα. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στη διάθεση των αρμοδίων φορέων υλοποίησης , λέγοντάς τους το «ποίημα» ότι εμείς εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Τώρα είστε μόνοι σας…
·         Μηδενικό αποτέλεσμα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Μια περιφέρεια ξεχασμένη από τον κόσμο, παρότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η άφιξη τουριστών σε αεροδρόμια και λιμάνια. Εξαγγελίες, προβολές, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Αν είχανε δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα θα ήξεραν ότι οι μάνατζερ απολύονται όταν δεν φέρνουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
·         Ανορθολογική οργάνωση  της διοικητικής δομής της Περιφέρειας, που δημιουργεί προβλήματα στους υπαλλήλους και στους πολίτες και εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
·         Το πολυδιαφημισμένο και πολυπληρωμένο καλάθι αγροτικών ήταν και παραμένει άδειο. Καμία ουσιαστική δράση για τον πρωτογενή τομέα και καμία διευκόλυνση στην καθημερινότητα του αγρότη.
Υ.Γ: Η παράσταση πλησιάζει στο τέλος της και ευτυχώς για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας, οι πρωταγωνιστές της παράστασης, δεν φαίνεται ότι θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους και για την επόμενη «σαιζόν». Το γνωρίζουν και γι’ αυτό απολαμβάνουν το «κύκνειο άσμα» τους… Κλείνουμε με μια ευχή και στις δύο πλευρές : «Βίον ανθόσπαρτον»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ