Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ «ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»


Στις αρχές του περασμένου Γενάρη 500 περίπου πολίτες του Αγρινίου συνυπογράψαμε ένα αίτημα προς τον Δήμο Αγρινίου για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού.
Σ’ αυτή την πρωτοβουλία που πήραμε βρήκαμε συμπαραστάτες:
α) το ΤΕΕ Αιτ/νίας που εξέδωσε γνωμοδότηση με συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα,
β) βουλευτές που κατέθεσαν ερώτημα και αναφορά στη Βουλή,
γ) σημαντικούς φορείς της πόλης μας που με ανακοινώσεις τους στήριξαν το αίτημα,
δ) τα τοπικά ΜΜΕ που με την προβολή του θέματος βοήθησαν στην ενημέρωση της κοινωνίας και...

ε) το σύνολο των κατοίκων της πόλης μας που υποστήριξαν θερμά την πρωτοβουλία μας.
Καταφέραμε έτσι με τις προσπάθειες μας να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια το θέμα των καπναποθηκών Ηλιού και με αφορμή αυτό να ξεκινήσει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την τύχη όλων των βιομηχανικών κτηρίων καπνού της πόλης μας που αποτελούν μέρος της σύγχρονης ιστορίας της.
Δυστυχώς 3 μήνες μετά, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής καμία ενέργεια δεν έγινε ούτε για την άμεση στερέωση και συντήρηση του κτηρίου σύμφωνα και με τις προτάσεις του ΤΕΕ, ούτε για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Αρνήθηκαν και μάλιστα επανειλημμένως ακόμη και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.
Επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για την τύχη ενός διατηρητέου κτηρίου που είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, αφήνοντας το εγκαταλειμμένο όπως είναι άλλωστε επί δεκαετίες.
Αδιαφόρησαν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι περίοικοι και οι διερχόμενοι από την τραγική κατάσταση του κτηρίου (καταρρεύσεις τμημάτων, λεηλασίες, χρήση ναρκωτικών εντός αυτού κα).
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι απαξίωσαν ένα μέρος της κοινωνίας της πόλης μας, τους 500 πολίτες που υπογράψαμε το αίτημα αλλά και όλους όσους το στήριξαν.
Από ότι φαίνεται αντιμετωπιστήκαμε από την Δημοτική Αρχή ως «κάποιοι γραφικοί».
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν την ίδια στάση έχει ο Δήμαρχος Αγρινίου απέναντι σε όλους τους πολίτες που διατυπώνουν ένα αίτημα.
Πιστεύω όμως ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των πολιτών και της κοινωνίας σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με το βραβείο της χρηστής διακυβέρνησης που απονεμήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Αγρινίου. Το αντίθετο μάλιστα.
Με τέτοιες συμπεριφορές προς τους πολίτες χρηστή διακυβέρνηση και Δήμος Αγρινίου είναι έννοιες ασύμβατες.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]
Πρώην Πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ