Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

181η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου


 Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου εορτάστηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 181η Επέτειο για τη Απελευθέρωση της Ναυπάκτου.
«Τιμούμε τη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. Γιατί πολίτες και κοινωνία χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης.  
Επίσης με τη μεγάλη συμμετοχή των νέων αλλά και με το δυναμικό παρόν με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα έγινε ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου, την Κυριακή 18 Απριλίου στο Λιμάνι της πόλης.
Στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ναυπάκτου, συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι, καθώς και αθλητές συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα.

«Η ενεργός συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και η παρότρυνση, ώστε οι νέοι της πόλης μας να συμμετέχουν δυναμικά στις αθλητικές εκδηλώσεις. Γι’ αυτό και ως Δήμος, ήδη έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.  
Ο 4ος Αγώνας Δρόμου είχε ταυτόχρονα δύο αγώνες :  ένας για ενήλικες σε μια διαδρομή μήκους 9χλμ μέσα από την πόλη και ανέβασμα στο κάστρο, και ένας μικρότερος (2.200.μ) για παιδιά (Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων) .

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου διοργανώθηκε από την τη  ΔΚΕΑΝ, τον ΣΜΥ Lepanto και τον ΑΣΟΝ, και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπάκτου.

Για πρώτη φορά φέτος επίσης συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπάκτου, το Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Ναύπακτος – Πανεπιστήμιο Πατρών, για αθλητές, ο οποίος εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 4ου Αγώνα Δρόμου στη διεύθυνση : 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ