Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ» !


Αποχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου από την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ - Σοβαρές οι ευθύνες Κοιμήση – Τραπεζιώτη για τη διφορούμενη θέση της ΤΕΔΚ για την Τριχωνίδα. 
Η πρόταση της λεγόμενης αντιπολίτευσης τελικά βοήθησε την πλειοψηφία να διαπραγματευτούν την συρρίκνωση του Αγρινίου και να κόψουν τη πίτα παντού στον νομό σύμφωνα με τα προσωπικά πολιτικά «παιχνίδια» των κυβερνητικών βουλευτών και των Κοιμήση και Τραπεζιώτη! 

Σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε τελικά η ΤΕΔΚ Ν. Αιτωλ/νίας για να καταθέσει την πρότασή της στο υπουργείο εσωτερικών (Ραγκούση) για τον «Καλλικράτη» ύστερα απο την περιβόητη «διαβούλευση» του κ. Κοιμήση στις πέντε π. επαρχίες  του νομού.
Έπειτα από εντάσεις και αποχωρήσεις στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ δεν ψηφίστηκε καμία πρόταση όσον αφορά των αριθμό και τα όρια των νέων δήμων κ.λ.π. την Αιτ/νία και θα αποσταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση από την αρχή και με απόψεις αντίθετες, όπως ήταν αναμενόμενο….
Η πρόταση του προέδρου τις ΤΕΔΚ Α. Κοιμήση περιελάμβανε 6 ή 7 δήμους για την Αιτ/νία… πρότεινε δηλαδή ένα δήμο για την Ναυπακτία, ένα δήμο για επαρχία Μεσολογγίου (που θα περιλαμβάνει τους δήμους Μεσολογγίου, Οινιαδών Χάλκειας και Αιτωλικού), δύο δήμους στο Ξηρόμερο με έδρες Αστακό και Βόνιτσα και όσο αναφορά την Τριχωνίδα να δημιουργηθεί ή ένας δήμος με έδρα το Αγρίνιο ή και δεύτερος με έδρα το Θέρμο..

Δηλαδή θεωρούν στη ΤΕΔΚ ότι κάποιοι από εμάς τρώμε κουτόχορτο; Καλά τους οπαδούς σας τους κοροϊδεύετε εμάς δεν μπορείτε.  

(Είστε κ.κ. Κοιμήση και Τραπεζιώτη ηθικά και πολιτικά έκπτωτοι (!) )

Αμέσως ξεκίνησαν οι διαφωνίες ενώ τα πράγματα μπερδεύτηκαν ακόμη περισσότερο όταν η παράταξη της μειοψηφίας κατέθεσε δική της πρόταση στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ…..6 ή 7 ο Κοιμήσης, 10 δήμους η παράταξη της μειοψηφίας!!

Πρότειναν λοιπόν…2 δήμους στην Ναυπακτία, ένα δήμο για επαρχία Μεσολογγίου, δύο δήμους στο Ξηρόμερο, ένας δήμος ο Ίναχος και όσο αναφορά την Τριχωνίδα να δημιουργηθούν 3 Δήμοι!!!!!

Τελικά ύστερα από ένα τρίωρο αντιπαραθέσεων και διαφορετικών προτάσεων …η πρόταση της μειοψηφίας απορρίφθηκε και πέρασε κατα πλειοψηφία η πρόταση του προέδρου όπως δήλωσε ο κ. Κοιμήσης. Την πρόταση Κοιμήση ψήφησαν τα μέλη της πλειοψηφίας πλην του Νίκου Γαλάνη.. ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου αποχώρησε, ενώ την καταψήφισε και η παράταξη της μειοψηφίας!

Δηλαδή 9 μέλη υπερψήφισαν την πρόταση και 6 την καταψήφισαν συν του αποχωρούντος Μοσχολιου...Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ: 
Πρωτοφανές συγκάλεσαν συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα Πρωί – με δικαιολογιμένους «απόντες» τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί (Δευτέρα 19-4-2010) στο Καινούργιο Τριχωνίδας, έδρα του Δήμου Θεστιέων, παίχτηκε ένα άλλο θέατρο του παραλόγου αφού η δημοτική αρχή συγκάλεσε (δια χθεσινοβραδινού τηλεφώνου) έκτακτο λέει… δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεστιέων για να αποφασίσουν για τις συνενώσεις ώστε το απόγευμα στο Μεσολόγγι να καταθέσει ο κ. Τραπεζιώτης (μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝ.Α.) την πρόταση του δήμου.
Κάτι που όφειλε να είχε κάνει καιρό τώρα (αλλά το απέφυγε, όπως ο διάβολος το λιβάνι), θεώρησε σκόπιμο αυτό να γίνει τη Δευτέρα το πρωί (για ευνόητους λόγος προφανώς) όταν μάλιστα γνώριζε τουλάχιστο ο ίδιος από μέρες πριν ότι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ τη Δευτέρα 19-4-2010 το απόγευμα. Δηλαδή τι εμπόδιζε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο χθες Κυριακή ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτών σε αυτό; Ή μήπως δεν είναι γνωστό ότι οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι εργάζονταν την ώρα αυτή (ένας έστειλε επιστολή).

Πότε ενημερώθηκαν οι δημότες; Ή δεν ενδιαφέρει να εκφράσουν γνώμη γιατί γνωρίζει ο δήμαρχος ότι όλοι είναι σφόδρα αντίθετοι στις επιδιώξεις του για συνένωση του Δήμου Θεστιέων με το Θέρμο;
Τρομοκρατώντας προηγούμενα του δημότες ότι θα ακριβαίνει το νερό κ.λ.π. εάν πάνε στο Αγρίνιο ! Χωρίς όμως να λέει πόσο ακρίβαιναν τα δημοτικά τέλη επί των ημερών του και ακόμα εάν πάει ο δήμος Θεστιέων στο Θέρμο ο σύνδεσμος ύδρευσης Τριχωνίδας (Αγρίνιο) θα πάψει να διοχετεύει με πόσιμο νερό τα χωριά που είναι μέλη αυτού του ΝΠΔΔ;

Ωραία πολιτική ηθική (sic).

Μετά τα όσο κωμικά που εξελίχθηκαν και την σαφή υποβάθμιση του θεσμού η πρόταση υπέρ της συμμετοχής των Θεστιέων σε «δήμο Τριχωνίδας» με έδρα το Θέρμο (και να μην παίζουν με τις λέξεις), υπερψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία! Αν συνυπολογίσει κανείς και την αποχώρηση στη ψηφοφορία του αντιδημάρχου κ. Γ. Σταμούλη και των απόντων κ. Κ. Κατσαρή και Β. Μούτσιου. Από τους 14 συμβούλους που ψήφισαν, οι 8 τάχθηκαν υπέρ και 6 κατά της πρότασης Τραπεζιώτη!

Οι 5 από τους 6 που ψήφισαν αρνητικά φανέρωσαν την επιθυμία τους για συμμετοχή στον δήμο Αγρινίου, ενώ ο κ. Γ. Λάμπρου είπε: «Καταψηφίζω την πρόταση και τον Καλλικράτη! Ούτε Τριχωνίδα ούτε Αγρίνιο»!

Κάποιοι πρότειναν να γίνει δημοψήφισμα (οι κ. Κ. Καμαριάρης, Μ. Γαλαζούλας), αγνοώντας προφανώς, πως ο εσωτερικός κανονισμός δεν το επιτρέπει (τον τελευταίο χρόνο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου), όπως είπε παραπλανώντας το «σώμα» ως νομικός - δήμαρχος. Βέβαια οι δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες για τον κ. δήμαρχο πάνε περίπατο, μέλημά του τώρα είναι οι διατάξεις της τυπικής δημοκρατίας! 

Για την ιστορία:
Σ’ αυτό το έκτακτο συμβούλιο ψήφισαν Ναι σε συνένωση με το Θέρμο : οι κ.κ. Μ. Ψειμάδας, Ε. Καρράς, Α. Γκορόγιας, Γ. Παλαιοδήμος, Ν. Ψηλός, Π. Μυζήθρας, Ε. Μαμασούλας, Ι. Παπανίκος.

Όχι οι κ.κ. Μ. Γαλαζούλας, Γ. Καψάλα, Κ. Διαμάντης, Σ. Τσίγκας, Κ. Καμαριάρης, και Γ. Λάμπρου.

Όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχε παρουσία δημοτών και ο μοναδικός εκπρόσωπος φορέα (ΘΕΣΤΙΕΙΣ) με τα όσα είπε, δεν είναι άξια σχολιασμού.

Ένα άλλο σημείο που θέλουμε να θίξουμε γιατί κουβετιάζεται αρκετά στα καφενεία τουλάχιστο του Καινουρίου είναι ότι υπάρχει δημοτικός σύμβουλος του Κατσαρή ο οποίος δεν πατάει ποτέ στις συνεδριάσεις και όποτε τους κάνει τη τιμή και παρευρίσκεται διευκολύνει την οριακή πλειοψηφία Τραπεζιώτη με αντιστάθμισμα βέβαια, οι ντόπιοι γνωρίζουν… το σταματάμε εδώ γιατί σεβόμαστε κάποια πράγματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση όμως που ήταν καθοριστική για τη περιοχή παραβρέθηκε (και ψήφισε βέβαια την πρόταση Τραπεζιώτη) και πάλι ξέχασε τι εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο. Πως γίνεται όμως αφού ήταν στη  πρωινή βάρδια της Δευτέρας στην υπηρεσία του, πότε του άλλαξαν την βάρδια και πότε πρόλαβαν αφού το βράδυ της Κυριακής ενημερώθηκε για το συμβούλιο;  
«Άξιος ο μισθός του». 
Καινουργιώτες – Παναιτωλιώτες και Παραβολιώτες "αγρυπνείτε" που λέει και η δημοτική επιτροπή σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. Το νου σας από τους ευεργετημένους από την περιοχή και τους ντόπιους!


Οι φωτογραφίες και η βασική πηγή του ρεπορτάζ είναι απο "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" και 
http://prototypia.blogspot.com/

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ