Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αμφίρροπες οι εκλογές στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας





Αμφίρροπο φαίνεται το κλίμα στους μηχανικούς του ΤΕΕ στην Αιτωλ/νία λόγω και του χαμηλού προφίλ των δύο υποψηφίων και όχι μόνο. Αν και πρόσκαιρα φάνηκε ότι η παραίτηση  από κάθε διεκδίκηση του Χ. Πριόβολου θα δημιουργούσε το κατάλληλο περιβάλλον ενότητας και πλειοψηφικού ρεύματος στην παράταξη της ΔΚΜ, εντούτοις τελικά η υποψηφιότητα του κ. Ρόκκου αμφισβητείτε κομματικά και γι’ αυτό ίσως υπάρξουν διαρροές στο σχήμα, όπου θα κρίνουν και την τελική έκβαση του αποτελέσματος.
Βέβαια αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ διότι και ο κ. Τσιλιμαντός δεν συσπειρώνει το σύνολο των μηχανικών του ΠΑΣΟΚ ,ενώ τα τελευταία οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης καθώς και η είσοδος στο ΔΝΤ, όπου σχεδόν σταματάει κάθε κατασκευαστική δραστηριότητα, όπως και οι δήμοι (που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ) δυσκολεύονται να πληρώσουν τους εργολάβους μηχανικούς ,θα παίξουν το ρόλο τους στην τελική κρίση των ψηφοφόρων αυτού του πολιτικού χώρου.
Το κλίμα πάντως έχει ανησυχήσει και τα δύο «στρατόπεδα» που διεκδικούν την πλειοψηφία της διοίκησης του τοπικού ΤΕΕ. Το ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής (ΚΚΕ) «σταθερά» διεκδικεί τους κομματικούς ψήφους και κάποιους φίλους χωρίς να έχει καμία τύχη εκτός της έδρας που παίρνει.

Μένει να δούμε αν το αμφίρροπο κλίμα θα παγιωθεί μέχρι την Κυριακή και οπότε θα κάνει ντέρμπυ τον αγώνα! Γενικότερα πάντως το επιστημονικό και επαγγελματικό προφίλ που έχουν διαμορφώσει οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων (Ρόκκος- Τσιλιμαντός)  ο καθένας στο χώρο του, είναι εκείνο που θα επηρεάσει καθοριστικά την έκβαση του αποτελέσματος. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Παπαναστασίου  κινδυνεύει να χρεωθεί εξ ολοκλήρου μια πιθανή ήττα της παράταξης αφού ήταν επιλογή του η υποψηφιότητα Ρόκκου ή να κεφαλαιοποίηση την πιθανή νίκη του αδελφού της κας Ρόκκου που και η πολεοδομία Αγρινίου θα βάλει το χεράκι της. Έλεγε χαρακτηριστικά χθες ότι το διήμερο αυτό (εννοούσε Παρασκευή-Σαββάτο) θα κρίνουν της εκλογές του ΤΕΕ. Ο Πρόεδρος κάτι θα ξέρει και από τις δικές του δύο νικηφόρες αναμετρήσεις και μάλιστα με αντίπαλο το σημερινό δήμαρχο. Ο Γιώργος τρέχει να καλύψει όποιες αντιδράσεις υπάρχουν για το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

«Ο γυρολόγος»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ