Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

     « Τα μεγάλα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια», λέει συχνά ο λαός μας.      Η λαϊκή αυτή ρήση, ισχύει απόλυτα για το Δήμαρχο Θέρμου που στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, κατά την ημέρα του αγιασμού και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  είπε επί λέξει ενώπιον των μαθητών ,των εκπαιδευτικών και των γονέων:

Το παλιό σχολείο το πέτρινο έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 ευρώ και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο- Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί. Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγαστεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο… Πιστεύω ότι και αυτό σύντομα θα ξεκινήσει. Δηλαδή, μέσα στη νέα χρονιά θα είναι όλα έτοιμα .Αυτά που σας λέω  είναι απόλυτα αληθή…»
     
 Άραγε, ποιο ψέμα θα επινοήσει φέτος, για να ξεγελάσει πάλι την εκπαιδευτική κοινότητα, όταν έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έγινε.....
απολύτως τίποτα για το παλιό κτήριο για το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες(!) ,ώστε να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια για ένταξη στο ΕΣΠΑ (άραγε τι έγιναν τα 2.400.000 ευρώ;), ενώ για τη δημιουργία νέου κτηρίου για το Λύκειο δεν έχει γίνει ακόμη μελέτη!

      Tην ίδια στιγμή που έχουν δημοπρατηθεί αρκετά σχολεία στο νομό, όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (προϋπολ.3.100.000 ευρώ), το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (πρ.4.700.000 ευρώ),το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς (πρ. 3.640.000 ευρώ), η Αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στο Γυμνάσιο Γαβαλούς (πρ. 1.172.000 ευρώ) και άλλα σχολεία.
          Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή του Θέρμου δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος .Χρειάζεται, συνεπώς, η κινητοποίηση όλων των φορέων και των πολιτών του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής για τη λύση του προβλήματος και τον τερματισμό της ομηρίας των μαθητών στα λυόμενα.
Απαίτηση όλων: νέο κτήριο  για το Λύκειο και άμεση επισκευή του παλιού για το Γυμνάσιο. 
                                                               Θέρμο 12-9-2011
                          Γραφείο τύπου «ΕΝΩΤΙΚΗΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ