Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος 500.000 ευρώ…

Μια απόφαση-σταθμός για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του Ν. 3869/2010…
Το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο Βέργο Δημήτριο, ενήργησε με ιδιαίτερη επιμέλεια τις διαδικασίες του Ν. 3869/2011 υπέρ της εγγυήτριας δανειολήπτη.
Με την υπ’ αρίθμ. 22/2Ο12 απόφαση του .... Ειρηνοδικείου Καλαυρίας (Πόρου) αποφασίστηκε να εξαιρεθεί η εκποίηση της κύριας κατοικίας και η διαγραφή στο μεγαλύτερο μέρος της οφειλής, δηλαδή το ποσό 500.000 ευρώ.
Η καταναλώτρια ενέχετο ως εγγυήτρια στο συγκεκριμένο δάνειο, όπου υπήρχε συνολικό ποσό οφειλής 569.600,95 ευρώ. 
Η απόφαση του ειρηνοδικείου την καλεί να πληρώσει το ποσό των 68.136 ευρώ, το 85% της εμπορικής αξίας του ακίνητου της δηλαδή, με 334 ευρώ για 2Ο4 μήνες (17 χρόνια), με το τρέχον επιτόκιο της Τραπέζης της Ελλάδος.
Τέλος, υπήρξε απαλλαγή 84% επί του συνολικού πόσου της οφειλής.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ