Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Συνέντευξη τύπου Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αγρίνιο (video)

Πάνος Καμμένος: «Εμείς μπορούμε να περπατήσουμε ανάμεσα στους πολίτες» 
Σφοδρότατες επιθέσεις ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και- ειδικά- Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ., Πάνος Καμμένος με αποκορύφωμα τη απάντησή του σε ερώτηση πως βλέπει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και ποια προσδοκά να είναι η επίδοση του κόμματός του στις προσεχείς ευρωεκλογές, όπου απάντησε: «Προσωπικά εγώ και άλλα.... στελέχη μας, πριν λίγη ώρα, περπατήσαμε στο κέντρο του Μεσολογγίου και μιλήσαμε με τον κόσμο. Είδαμε χαμόγελα και ακούσαμε συμπατριώτες μας να μας ζητούν να κάνουμε κάτι. Ας έρθει ένας οποιοσδήποτε βουλευτής της ΝΔ να περπατήσει στη Ναύπακτο, τον Αστακό ή τη Βόνιτσα για να δούμε αν μπορεί. Δημοσκοπήσεις δεν έχουμε στα χέρια μας γιατί δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε αλλά η αίσθησή μας είναι ότι το κλίμα αλλάζει και θα πάμε καλύτερα από ότι νομίζουν κάποιοι».
«Αυτοί υπηρέτησαν τη θεωρία των άκρων,
σε μας χωράνε τα παιδιά των εξόριστων
του παρελθόντος στα νησιά αλλά και
τα παιδιά εκείνων που τους φύλαγαν»
Ο κ. Καμμένος θύμισε την καταγωγή από τη μεριά της μητέρας του από τον Πλάτανο, ενώ πλαισιωνόταν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Λαλιώτη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένο. Έκανε λόγο για ανήθικη και παράνομη τακτική της κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, που στερεί πόρους από το κόμμα του(ή κίνημα όπως τακτικά το ανέφερε)προς όφελος των συστημικών κομμάτων, ζητώντας τη συνδρομή του τοπικού Τύπου. Αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής που, όπως είπε, έχουν χειροτερέψει με αποκορύφωμα την κατάσταση στους δρόμους, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πιστεύει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σαν σχηματισμό.
Αφού αναφέρθηκε στα «δύο εκατομμύρια ανέργους και τα τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους», όπως είπε, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και των δομών υγείας στο νομό υπήρξε καταιγιστικός ως προς το πολιτικό στίγμα των ΑΝ-ΕΛ. και τις διαφορές τους με τη κυβέρνηση: «Σε έναν πολίτη που μου είπε ότι “ΝΔ γεννήθηκε και ΝΔ θα πεθάνει” τον ρώτησα ποια ΝΔ εννοεί. Ούτε η ΝΔ έχει καμιά σχέση με το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Αβέρωφ και του Μητσοτάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει σαν οργανισμός και σύντομα δεν θα εκπροσωπείται στη Βουλή. Αλλάζουν τα ονόματα και τα κάνουν Ελιά και Νέα Ελλάδα για να αλλάξουν ΑΦΜ και να γλιτώσουν από τα χρέη των κομμάτων τους. Δεν είμαστε δεξιό κόμμα και δεν χωράνε σε μας ο Βορίδης που έγινε αρχηγός της ΕΠΕΝ, ούτε ο τηλεπωλητής βιβλίων του Πλεύρη! Στη ΝΔ κυριαρχεί μια ομάδα που δεν θα τολμούσε να περάσει καν την πόρτα των ιδρυτών του κόμματος και γι’ αυτό σύντομα θα είναι μια ακροδεξιά Πολιτική Άνοιξη. Αυτοί υπηρέτησαν τη θεωρία των άκρων, σε μας χωράνε τα παιδιά των εξόριστων του παρελθόντος στα νησιά αλλά και τα παιδιά εκείνων που τους φύλαγαν»
Στο θέμα, πάντως, των συνεργασιών ήταν σαφής ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα, όπως η Θράκη, το όνομα της Μακεδονίας και το σχέδιο Ανάν. «Θέλουμε να συνεργαστούμε αλλά έντιμα και με σεβασμό στις θέσεις από τις οποίες δεν μετακινούμαστε. Εμείς δεν είμαστε με εκείνους που παρέδωσαν τον Οτσαλάν, ή είπαν να πάρει ο άνεμος τη σημαία στα Ίμια. Και δεν έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας τη διευθύνοντα σύμβουλο της Intarcom που είπε ότι αν είναι να ενωθεί η Ευρώπη ας καεί η Ελλάδα», ανέφερε.
«Για να γίνει ο Γοργοπόταμος
έπρεπε να συνεργαστούν
ο Βελουχιώτης με τον Ζέρβα»
Σε ότι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο δήλωσε «εμείς δεν έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και διασημότητες αλλά 10 επιστήμονες που έφυγαν λόγω ανεργίας και τώρα είναι στην Ευρώπη». Απέρριψε τις προσπάθειες για πολιτική ένωση της Ευρώπης λέγοντας «είμαστε ευρωσκεπτικιστές και αντι-φεντεραλιστές»(σ.σ. κατά της ομοσπονδίας της Ευρώπης), ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών στο ευρωκοινοβούλιο, αφού δέχτηκε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα, απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να πάνε στην ευρωβουλή για να δουν τις συμμαχίες τους, προσανατολιζόμενοι για συνεργασίες με δημοκρατικά κόμματα του Νότου(πχ. μεμονωμένους Γκωλικούς της Γαλλίας) ενάντια στους πλούσιους του Βορρά. Είπε πάντως ότι με τους Βρετανούς συντηρητικούς δεν συνεργάζονται γιατί έχουν σχέσεις με τον Ερντογάν, έχουν διαφορές από το κόμμα του Φάραντζ, ενώ πιο κοντά στην Ευρώπη είναι με κόμματα σαν αυτό του Πούτιν(που πάντως δεν μετέχουν στις εκλογές της Ε.Ε.).
Και αφού δήλωσε ότι υπάρχουν δικαστές που κάνουν το χρέος τους αλλά και άλλοι που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της εκτελεστικής εξουσίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σας κοιτάω στα μάτια και θα σας κοιτάξω ξανά, θα είμαι πάλι εδώ. Μακάρι να μπορούσα να υποσχεθώ κάτι αλλά δεν μπορώ σε αυτές τις συνθήκες. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Ξέρετε όλοι ποιος είναι ο κοινός εχθρός, άλλωστε για να γίνει ο Γοργοπόταμος έπρεπε να συνεργαστούν ο Βελουχιώτης με τον Ζέρβα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ