Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

"Βέτο" των ΑΝ-ΕΛ για διοικητή 6ης ΥΠΕ και Νοσοκομείου Αγρινίου-Μεσολογγίου

Οι γνωρίζοντες από πολιτική ανθρωπογεωγραφία τοπικά και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, θεωρούν βέβαιο ότι θα προκύψει βέτο από τους ΑΝ-ΕΛ (έτερος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας) για ορισμένα πρόσωπα κυρίως ΠΑΣΟΚογενής, που ακούγονται για  τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων Αιτωλ/νίας...
Το θέμα προέκυψε ύστερα από κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάφορα ονόματα που ακούγονται και ότι μάλιστα έχουν το προβάδισμα από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας  τόσο για τη θέση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όσο και για την θέση του διοικητή και υποδιοικητή των νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου.

Εκτός τους ΑΝ-ΕΛ αναταραχτεί υπάρχει και στο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά. Στελέχη και μέλη είναι εξοργισμένοι, με όσα ακούγονται και γράφονται. Δεν αρμόζει στην αριστερά η συνέχιση της παλαιοκομματικής πρακτικής, που εξυφαίνεται για την τοποθέτηση κρατικών λειτουργών στον τομέα της υγείας, από την κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Η μη ύπαρξη διαφάνειας και αξιοκρατίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, σήμερα μάλιστα που το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας-πρόνοιας αμφισβητείται. πρακτικές   που θα τραυματίσει το καλό κλίμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ-ΕΛ.
Μάλιστα στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή μας είπε "ότι αυτές οι μεθοδεύσεις δεν είναι η κουλτούρα της αριστερά και κάποιοι πρέπει να το σκεφτούν για το τι τελικά θα αποφασιστεί". Μάλιστα μας τόνισε ότι πρέπει να ερωτηθούν και τα όργανα για κάθε - πολιτική - θέση ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό για να μην υπάρξει διάσταση μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης και αυτό θα αδικήσει τους αγώνες και τις αγωνίες των μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ίδια τη κοινωνία, που απαιτεί (ιδιαίτερα σήμερα) τους "άριστους "και όχι του "αρεστούς" κάποιων όψιμων "συναγωνιστών". Ο νεποτισμός δεν ανήκει στην οικογένεια της αριστεράς κατέληξε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την κριτική δεν μένουν έξω και ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης που ακούγεται ότι παρεμβαίνουν στον Υπουργό υγείας, συμπατριώτης μας Πάνο Κουρουμπλή, για ορισμένους φίλους και συνεργάτες τους ασχέτως εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό το δύσκολο έργο στη δημόσια υγεία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας.
Εκτίμησή μας είναι ότι και η τοπική κοινωνία δύσκολα θα δεχθεί τέτοιες (καταδικαστέες) αδιαφανείς και αναξιοκρατικές  καταστάσεις, που αφορούν τον παλιό πολιτικό κόσμο. Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι να ασκήσουν διοίκηση στην υγεία αρκεί να υπάρξει "αρετή και τόλμη" για την κυβέρνηση της αριστεράς. 
Τέλος αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε ότι οι ΑΝ-ΕΛ θα θέσουν ζήτημα στον Υπουργό για όσα ακούγονται και θα ζητήσουν μάλλον θέση στη διοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού. Αναμένεται και σχετική ανακοίνωση του κόμματος του Π. Καμμένου 

"Η λύση του προβλήματος, είναι μέσα στο ίδιο το πρόβλημα"
"Ζ. Φρόιντ"     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ